De Horste-Hogenkamp B.V.

Hooibergen

Vroeger werd een hooiberg gebruikt als opslagplaats voor hooi en stro. Nu dient het vaak als verfraaiing van een woning. Tevens is een hooiberg uitstekend geschikt als zitgelegenheid voor zomerse dagen en als voerplaats voor uw dieren.

Op verzoek kan de hooiberg voorzien worden van een schuifwand waarmee de hooiberg geheel of gedeeltelijk gesloten kan worden. Hierdoor kunt u ook met minder mooi weer heerlijk buiten zitten en heeft u geen last van regen of wind.

U kunt een hooiberg krijgen in alle soorten en maten. Ook kunt u ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Tegenwoordig is een hooiberg die fungeert als zitje erg in trek. Ook kunt u er ’s winters uw tuinmeubelen stallen. Maar ook kleinere hooibergen kunnen een verfraaiing zijn van uw huis en tuin, zonder verdere functies te vervullen.

U kunt verschilende soorten en maten verkrijgen in de hooibergen. De doorsnedes kunnen flink variëren. Ook de extra verfraaiingen aan een hooiberg zijn zelf uit te zoeken. U kunt bijvoorbeeld kiezen om de schuifdeuren toe te passen, zodat u niet in de tocht hoeft te zitten en bij elk weertype buiten kunt zitten. Ook kunt u dan weer verschillen in de schuifdeuren uitzoeken, bijvoorbeeld deuren met en/of zonder ramen erin aangebracht.

Het is in ieder geval een feit dat een hooiberg naar ieders wens aangepast kan worden, zodat het een juweel zal zijn in uw tuin.

Links naar andere websites over hooibergen: het Nederlands hooiberg museumhooibergen.

Enkele voorbeelden

De opbouw van een hooiberg

Project bontebok

Project ER

Project Doornenburg

Project Jolink